| حجاريان: هاشمي يك شاهي به سياست و دموكراسي اعتقاد ندارد |
|
|
|
| نوشته شده توسط Reza |
| چهارشنبه ، ۳۱ تیر ۱۳۸۸ ، ۱۸:۱۸ |
|
سعيد حجاريان كه از او بهعنوان تئوريسين جريان اصلاحات ياد ميشود، در گفتگويي كه با حسين سليمي در سال 1383 انجام داده و در كتاب "كالبد شكافي ذهنيت اصلاح گرايان" به چاپ رسيده، به نكات جالبي در خصوص هاشمي رفسنجاني و سياستهاي وي اشاره مي كند كه قابل توجه است. به گزارش رجانيوز، عليرغم بده بستانهايي كه در حال حاضر بين هاشمي رفسنجاني و اصلاح طلبان وجود دارد، سعيد حجاريان به بي اهميتي هاشمي براي اصلاح طلبان اشاره مي كند و مي گويد: "آن زمان آقاي هاشمي ذهنيت ما را چندان نمي پسنديد او به دنبال توسعه اقتصادي بود لذا مجالي براي توسعه سياسي نبود ... پروژه ما [توسعه سياسي] پروژه اي بزرگ بود كه آقاي هاشمي نمي خواست و رها كرد، يعني نخواست استفاده كند." حجاريان در ادامه و در پاسخ به اين سوال كه افرادي كه در كنار خاتمي حضور داشتند چه برنامه هاي عملي براي توسعه سياسي داشته اند افزوده است: "ما بخش سياسي اش را كاملا انجام داده بوديم. پروژه توسعه سياسي ما حداقل اتودش كاملا مشخص بود كه چه مي خواهيم. پروژه ما در 4 سال اول رياست جمهوري آقاي هاشمي در مركز تحقيقات استراتژيك معلوم شده بود، بعد در دوره آقاي روحاني پروژه ما با رفتن آقاي موسوي خوئيني ها متوقف شد. در راه نوسازي بومي معلوم بود كه چه مي خواهيم. همه چيز تعريف شده بود." حجاريان سپس دوم خرداد را يك نه بزرگ به كل كساني كه كانديداي جناح مقابل بودند عنوان مي كند و با اشاره به اين كه جريان هاشمي رفسنجاني يك تداركاتچي يا يك حاجب الدوله مي خواست مي افزايد: "[من] گفتم كه حاجب الدوله كه برايش صندوق راي نمي گذارند، خودتان يك نفر را بگذاريد. مردم رئيس جمهور مي خواستند، لذا آقاي ناطق نوري هم طوري عمل كرده بود و طوري سخن مي گفت كه تابع مطلق است." تئوريسين جريان اصلاحات علت جذابيت خاتمي را جدايي وي از هاشمي رفسنجاني توصيف مي كند و مي افزايد: "خاتمي كه شناخته شده نبود. شما فيلم انتخاباتي خاتمي و ناطق را آناليز كنيد. ببينيد چه چيز باعث جذابيت آقاي خاتمي شد؟ اول كار آقاي خاتمي آمد و گفت من مشاور هاشمي بودم، من وزير هاشمي بودم و ... من مخالفت كردم، گفتم اين حرف ها بد است مردم به تو راي نمي دهند. خيلي بد بود آن موقع اگر كسي خودش را به كس ديگري متصل مي كرد تاثيري بسيار منفي داشت." وي نظرش در مورد هاشمي رفسنجاني را نيز بيان ميكند و ميگويد: "در سياست بله، در سياست حاجب الدوله كه سهل است،... او يك شاهي به سياست و دموكراسي اعتقاد ندارد." |
| مطالب مرتبط: |
|---|
|